Medewerkers

Drs. Renée van den Bergh (1945)


Herinnert zich nog levendig de jaren vijftig in Amsterdam, waar zij opgroeide. Was na de Sociale Academie maatschappelijk werkster speciaal voor ouderen. Studeerde vervolgens Sociale Gerontologie aan de Vrije Universiteit (doctoraal 1991).

Specialiseerde zich in de werking van ons geheugen en was een aantal jaren coördinator van het Amsterdams Geheugenproject waar zij ontdekte dat ouderen behalve veel vergeten, ook veel onthouden hebben! Werkt voor ouderen hun individuele levensverhalen uit. Richtte samen met Joke Luijendijk Stichting Tijdgeest op.


Drs. Joke Luijendijk (1952)


Bracht haar jeugdjaren door in Zandvoort, ging in Amsterdam naar de Pedagogische Academie en was daarna enkele jaren werkzaam in het onderwijs. Vervolgens studeerde zij Sociale Pedagogiek (MO-A en MO-B) en aansluitend Andragogiek met als specialisatie oudereneducatie (doctoraal 1992).

Zij was actief als coördinator van de Studiekringen voor ouderen in Amsterdam en begeleidde daarbij zelf ook een groep. Werkte mee aan het Europese proefproject Herinneringen van toen, de zorg van nu waarbij reminiscentie werd toegepast om het contact te bevorderen tussen dementerenden en hun mantelzorgers. Riep samen met Renée van den Bergh Stichting Tijdgeest in het leven.

Contactgegevens
Jacob van Lennepkade 255-1
1054 ZS Amsterdam
Tel: (020) 412 54 83
Fax: (020) 616 01 80
E-mail: info@tijdgeest.nl